Messaging: SMS

SMS alarmberichten: verschillende mogelijkheden

Er zijn een aantal verschillende manieren om SMS berichten te verzenden vanuit Nerve Centre:

• SMS via GSM modem: hierbij worden 1 of 2 SMS kastjes aan de Nerve Centre server gekoppeld. Deze kastjes gedragen zich als 'normale' GSM's. Nerve Centre verzendt SMS berichten via deze SMS modems.
  • SMS via SMSC: Voor snellere verzending en grotere volumes is een SMSC koppeling aan te raden. Dit is een datakoppeling tussen Nerve Centre en een SMS provider die de berichten aflevert op diverse GSM netwerken. Hieronder wordt dit verder toegelicht.
  • SMS naar Private GSM: Steeds meer bedrijven hebben een eigen 'inhouse' GSM netwerk aangelegd. Sommige van deze pGSM (private GSM) systemen bieden de mogeljikheid voor Nerve Centre om rechtstreeks grotere aantallen SMS berichten te verzenden binnen het eigen pGSM netwerk.

Grote aantallen SMS via SMS centrale (SMSC)

• Nerve Centre kan berichten direct aanbieden bij een SMS centrale (SMSC) van een provider. Op deze manier kunnen er meer berichten tegelijk aangeboden worden. Afhankelijk van het abonnement bij de provider tot wel 5 á 10 per seconde.
  • De SMSC koppeling is van origine geschikt voor situaties waarin snel veel berichten moeten worden gestuurd, maar gezien de dalende prijzen voor dergelijke abonnementen is deze wijze van koppelen niet alleen voor de enterprise-markt weggelegd.

SMSC: wat is er nodig?

• Een abonnement bij een provider die HTTP/GET ondersteunt op de SMSC. U ontvangt een URL met gebruikersnaam/wachtwoord van die provider. Dataverkeer moet mogelijk zijn vanaf de Nerve Centre server naar de server van de SMSC provider.
  • N.B.: via sommige partners kan New Bridges ook haar eigen SMSC dienst aanbieden. De bij de klant geplaatste Nerve Centre server legt dan connectie met de SMSC server in het datacentre van New Bridges voor verzending van SMS berichten. Informeer hiervoor bij uw verkoopadviseur.