Messaging: Semafonie

Semafonie alarmberichten versturen met Nerve Centre

Nerve Centre kan op een aantal manieren semafoons, semadigits
of sematones aansturen.

Semafoon en semadigit: Berichten worden via het UCP protocol verstuurd. Dit kan via een modem naar  een openbare semafonie centrale, of via een dedicated IP verbinding naar een semafonieprovider.  

Een dedicated IP verbinding is de beter keuze wanneer er heel snel veel individuele oproepen gedaan moeten worden. Er is dan een abonnement nodig bij de semafonie netwerkprovider.

In het geval van een modemverbinding naar een openbare server  is er een modem nodig (stand-alone of via een bestaande ISDN2 of 4*ISDN2 voicekaart). Het verzenden van een bericht duurt ca. 30 seconden en er kan 1 bericht per kanaal tegelijk verzonden worden.

Sematone: Een sematone heeft een 4-tal nummers waarbij het eindcijfer de toon bepaalt. Door Nerve centre via een al aanwezige ISDN lijn dit nummer te laten bellen wordt de sematone actief. N.B. deze manier van verzenden is dus fundamenteel anders dan de hierboven genoemde en is vanuit het perspectief van Nerve Centre vergelijkbaar met een spraakoproep aangezien er een telefoonnummer gebeld wordt dat correspondeert met de sematone en de gewenste code.

Wanneer er grotere groepen gealarmeerd moeten worden (> 10 personen) verdient het de aanbeveling om een groepsnummer te gebruiken waarmee een hele groep semafoons in 1 keer wordt gealarmeerd. Op deze manier wordt effeciƫnter met de capaciteit van het semafonienetwerk omgegaan.

Neem voor vragen over semafoniegebruik en de ondersteuning van semafonienetwerken contact op met de Nerve Centre verkoopadviseur.