ESPA Input

ESPA: bron van alarmen

Espa betreft een protocol dat veelal gebruikt wordt om alarmen vanuit een brandmeldcentrale (BMC), verpleegoproepsysteem (VOS) of gebouwbeheerssysteem (GBS) als input aan Nerve Centre aan te leveren. ESPA biedt voordelen omdat gedetailleerde alarmberichten kunnen worden gegeven (bijv. een exacte aanduiding welke brandmelder alarmeert) en omdat de verbinding met Nerve Centre bewaakt kan worden door een permanente controle (keep alive message).

Hoe werkt het in de praktijk?

Een alarm starten via ESPA input gaat als volgt:

• Op een apparaat dat voorzien is van ESPA output wordt een alarm geïnitieerd en dit wordt doorgegeven aan de Nerve Centre® ESPA input module. Zo'n alarm komt bijv. van een brandmeldcentrale (BMC), gebouwbeheerssysteem (GBS) of verpleegoproepsysteem (VOS).
  • De meestal in het bericht meegegeven aard en locatie van het alarm, wordt door Nerve Centre® doorgegeven aan de gealarmeerde personen als Spraak of als Tekstbericht. Lees meer over wat Nerve Centre kan doen met Espa alarmberichten.

CalculatietoolAankoophulp
De benodigde Nerve Centre® modules zijn softwarelicenties (per apparaat) en eventueel hardware (voor het aansluiten van apparaten via het LAN). Lees uitgebreide aankoophulp voor ESPA.

Meer informatie:

• ESPA Input