DIO: LAN en contacten aansluiten

Wat is er nodig om de DIO unit aan te sluiten?

• Stroomaansluiting (230V) via een contactdoos met randaarde.
  • Een 10/100 Mbit Ethernet aansluiting (RJ-45)
  • Ip-adres, subnetmask en gateway adres
  • Communicatie tussen Nerve Centre en de RDIO module verloopt via het IP protocol en met name de TCP poorten 80 en 502. Bij toepassing van de RDIO module achter een firewall
    kan NAT translatie worden toegepast, maar wel in overleg met de verkoopadviseur.

De contactlussen worden aangesloten op 2 schroefcontactjes per contactlus. De lussen dienen spanningsloos te zijn.

De klant of partner draagt zorg voor bekabeling en aansluiten op de RDIO unit.

Dit zijn de specificaties van input- en output-contacten voor de verschillende RDIO units.

4I2O (4 input, 2 output)

• 4 inputs (dry contacts/potentiaalvrije contacten)
  • 2 outputs (relay contacts 5A/110V AC of 5A/24V DC)

12I8O en 24I8O (12/24 input en 8 output)

• 12/24 intputs (dry contacts/potentiaalvrije contacten)
  • 8 outputs (relay contacts 6A/250V AC/DC)
  • N.B. indien de lengte van de lussen groter dan 100 meter is, óf er stoorbronnen zijn die dry contacts ongewenst maken, is het mogelijk deze beide units te leveren in een wet-contacts variant. Overleg dit bij aanschaf met uw verkoopadviseur.

Lengte van de lussen

Geadviseerd wordt om:

• de Remote DIO unit zo dicht mogelijk bij de bronnen te plaatsen
  • de inputs aan te sluiten met 1 cat5 aderpaar (twisted pair) per contact
  • grotere afstanden te vermijden en op te lossen met meerdere Remote DIO units die op het datanetwerk zijn aangesloten.

De betrouwbaarheid van aansluiting van contacten wordt bepaald door de lengte van de bekabeling én door eventuele stoorbronnen. Standaard worden alle units met dry-contact (potentiaalvrije) aansluitingen. Een aansluitlengte van 100 meter is vrijwel altijd haalbaar, afhankelijk van storingsbronnen én op voorwaarde van gebruik van twisted pair bekabeling.

Bij de grote modellen is na overleg een versie met wet-contact aansluitingen te verkrijgen.

• LAN en contacten aansluiten