Input Consoles

Alarmen starten met de input console

Vanaf Nerve Centre versie 3 is de input console van Nerve Centre gebaseerd op de Microsoft silverlight standaard. Een webbrowser met het gratis silverlight is al voldoende om een input console te gebruiken.

Input consoles kunnen per gebruiker wel/niet beschikbaar zijn. Hiermee is precies te finetunen welke gebruiker welke console(s) mag gebruiken. Een portier die werkt en inlogt op gebouw A kan bijvoorbeeld alleen de console 'Gebouw A' opstarten waardoor hij nooit per ongeluk een voor hem niet relevante console kan starten. Werkt dezelfde portier soms ook op gebouw B, dan kan ook die console voor hem te kiezen zijn.

Als eenmaal een console is opgestart bestaat deze uit drukknoppen die overzichtelijk zijn gerangschikt, bijvoorbeeld op een voor de bedienaar snel te begrijpen achtergrond (zie voorbeeld).

NC_beeldscherm

Een knop op een console kan gebruikt worden om een alarmscenario te starten, maar kan ook een nieuw scherm openen. Als in bovenstaand voorbeeld het nodig is om per pand nog weer een precieze locatie aan te geven, dan kan een vervolgscherm in beeld komen met alle beschikbare verdiepingen, ruimtes etc.

Schakelen tussen verschillende schermen gaat extreem snel. In combinatie met een touchscreen heeft de gebruiker de ervaring van een zeer snelle respons op keuzes.

Voordat een alarm daadwerkelijk gestart wordt komt er nog een popupscherm in beeld waarin om bevestiging wordt gevraagd of het betreffende alarmscenario écht gestart moet worden.

Ontwerp van consoles

Consoles worden tijdens het implementatieproces in overleg met de klant gebouwd en getest. Op basis van de jarenlange ervaring wordt tijdens dit proces ook geadviseerd om bijvoorbeeld test-knoppen te plaatsen of indicators waarmee de beschikbaarheid van Nerve Centre live te zien is bij een geopende console.