Version en License upgrading

Nerve Centre kent twee upgrading vormen voor verschillende situaties.

• License upgrading: de klant wil een grotere versie van een bepaalde licentie aanschaffen en wenst een bestaande licentie in te ruilen.
  • Version upgrading: de klant wil zijn complete installatie van versie X naar versie X+1 vernieuwen.

Hieronder worden deze twee vormen beschreven:

License upgrade: uitbreiden

Bij een license upgrade wil een klant een grotere licentie van een vorm die hij al heeft aangeschaft. Bijvoorbeeld van de Nerve Centre standard editie naar de Nerve Centre professional editie (vanwege uitbreiding van het aantal op te roepen personen).

Belangrijk is dat de license upgrade uitsluitend mogelijk is:

• bij een vergroting/verhoging van de licentie. Bijv. van ISDN-15 naar ISDN-30. Of van ISDN-8 naar SIP-15.
  • bij gelijkwaardige licenties: gelijkwaardig wil zeggen: behorend bij dezelfde Nerve Centre module. Dus van telefonie (ISDN-8) naar telefonie (SIP-15) is geldig, maar niet van ESPA naar SMS.

Inruilkorting bij license upgrade

Bij een license upgrade geldt de nieuwprijs van de grotere licentie minus een deel van de aanschafprijs van de reeds aanwezige licentie. Deze inruilkorting is afhankelijk van de leeftijd van het systeem:

• Bij license upgrade binnen 1e jaar na aanschaf: 90% van oorspronkelijke aanschafprijs als korting op de nieuwprijs
  • Bij license upgrade binnen 2e jaar na aanschaf: 60%
  • Bij license upgrade binnen 3e jaar na aanschaf: 30%
  • Bij license upgrade ná het 3e jaar: geen korting

Version upgrade: vernieuwen

Van tijd tot tijd (meestal eens per 1,5 á 2 jaar) komt er een grondig vernieuwde versie van Nerve Centre op de markt. Klanten krijgen de mogelijkheid een version upgrade te doen voor alle software. Voor hardware geldt dat deze (behoudens uitzonderingen in geval van end-of-life gaan en behoudens verstrijken technische levensduur) zonder kosten meegenomen kan worden bij een version upgrade.

Version upgrade: voor wie?

Nerve Centre klanten sluiten in de praktijk vrijwel altijd een onderhoudscontract af. Bij een lopend onderhoudscontract geldt dat support wordt gegeven op de huidige en voorlaatste (N-1) versie van Nerve Centre. Niet alleen wordt support gegeven, ook is de garantie voor continuïteit en de mogelijkheid om te upgraden inbegrepen.

Klanten met een onderhoudsovereenkomst betalen minder voor een version upgrade dan klanten zonder zo'n overeenkomst. Bovendien bestaat het recht om te upgraden vanaf een N-2 versie alleen voor klanten met een onderhoudsovereenkomst.

Tijdens een onderhoudsovereenkomst zijn minor upgrades (binnen dezelfde versie) kostenloos.

Dit zijn de kosten voor upgrading van versie N-1 naar versie N:

• Bij een geldend onderhoudscontract: 20% van het totaal aan licenties op basis van actuele prijzen. Licenties die niet meer in gebruik zijn mogen achterwege blijven bij een version upgrade (en zijn daarmee uiteraard niet langer bruikbaar).
  • Zonder geldend onderhoudscontract: 30%

Dit zijn de kosten voor upgrading van versie N-2 naar versie N:

• Bij een geldend onderhoudscontract: 45% van het totaal aan licenties op basis van actuele prijzen. Licenties die niet meer in gebruik zijn mogen achterwege blijven bij een version upgrade (en zijn daarmee uiteraard niet langer bruikbaar).
  • Zonder geldend onderhoudscontract: niet mogelijk

Naast de versionupgrade kosten gelden engineeringkosten voor installatiewerk. Dit wordt op klantmaat geoffreerd en bestaat meestal uit 2 á 3 dagen.

Neem bij vragen over upgrading contact op met uw verkoopadviseur.