NerveCentre Servers

Nerve Centre servers

Een deel van de Nerve Centre klanten kiest er voor om de complete installatie inclusief server aan te schaffen.

Bij Nerve Centre worden twee typen servers aangeboden. Een rackmountable towerserver of een 19" server. Beide systemen zijn van het merk Dell.

Onderstaande illustraties zijn als voorbeeld van de beide typen servers. De servers zijn uitgebreid getest en zijn zodanig uitgerust dat ze ruimschoots voldoende capaciteit hebben voor de Nerve Centre installatie.

Tower model

Tower

Dell Poweredge server met dubbele harddisks + reservedisk.Deze server kan losstaand worden geplaatst in een serverruimte (let op voldoendekoeling in de ruimte waar de server wordt geplaatst), maar kan ook horizontaal in een 19" rack worden gemonteerd.

De harddiskconfiguratie bestaat uit 2 disks die gemirrored zijn (Raid 1). Beide individuele disks bevatten de complete installatie. Na de basisinstallatie wordt 1 van de disks vervangen door de reservedisk waardoor er een kant en klare disk voor recoverydoeleinden is.

19" rackmount server

De 19" rackmount server is bedoeld om ingebouwd te worden in een 19" rack. Deze server heeft naast de dubbele disks (Raid 1) ook een hot swappable dubbele voeding. Dit betekent dat uitval van een voeding geen effect heeft op de beschikbaarheid van het systeem. Bovendien kan de defecte voeding vervangen worden zonder downtime. Dit geldt ook voor andere onderdelen zoals ventilatoren.

dellrackserver

Nerve Centre wordt qua 19" rackmount server geleverd op basis van een Dell Poweredge server. Optioneel is ook een lade verkrijgbaar met een uitklapbaar LCD scherm, een trackball en een toetsenbord. Deze is bedoeld voor montage in hetzelfde 19" rack. De server is 2 hoogteeenheden (2U), de optionele keyboard/monitor/trackball lade is 1U.

Levensduur en garanties

De door New Bridges aangeboden servers zijn geselecteerd op basis van de eis dat deze langdurig en op 7x24 basis betrouwbaar moeten kunnen worden ingezet. Vrijwel alle Nerve Centre gebruikers sluiten een onderhoudsovereenkomst af. Zónder onderhoudsovereenkomst is de garantie op hardware 12 maanden o.b.v. carry-in.
Mét onderhoudsovereenkomst geldt het volgende:

• De onderhoudsovereenkomst biedt garanties voor behoud van, en herstel van functionaliteit. Elke onderhoudsovereenkomst kent incourantierisicodekking. Dat betekent dat bij vervanging van hardware in geval van een defect, zo mogelijk een identiek onderdeel wordt geplaatst. Als dat niet beschikbaar is, wordt een gelijkwaardig of beter onderdeel geplaatst. Als daarvoor ook andere onderdelen moeten worden vervangen, is dat voor rekening van New Bridges.
  • Interfaces (bijv. telefonieinterfaces) blijven gegarandeerd gedurende de duur van een onderhoudsovereenkomst.
  • Na 4 jaar wordt de klant een voorstel gedaan voor vervanging van Nerve Centre servers óf refurbishing van het systeem (dat is: vervanging van slijtagegevoelige onderdelen).

Gegevens voor inbouw en aansluiting van de 19" server

De 19" server kan worden ingebouwd in een 19" rack. Telescoperails hiervoor worden meegeleverd. Voor montage is het van belang dat uw 19" rack :

• 4 stijlen heeft (de rails wordt aan stijlen aan voorzijde én achterzijde
    bevestigd vanwege het gewicht)
  • Een diepte heeft van minimaal 80 cm of meer gewenst (vanwege extra
    kabelgeleiding): 85 cm
  • Aan voor- en achterzijde toegankelijk is
  • Tenminste 2U ruimte vrij heeft (en indien de toetsenbord/muis/monitor
    lade tevens wordt aangeschaft: 3 U).

Geadviseerd wordt om de dubbele voeding op 2 gescheiden stroomgroepen aan te sluiten die niet beiden afhankelijk van 1 noodstroomvoorziening zijn. Hiermee wordt optimaal gebruik gemaakt van de voordelen van de dubbel uitgevoerde voeding.