Nerve Centre Serverspecificaties

Aan welke specificaties moet een server voldoen om Nerve Centre te kunnen installeren?

Hieronder staan de minimale vereisten die aan een server worden gesteld. Om problemen te voorkomen: leg indien u zelf een server aanschaft deze voor aan New Bridges voor advies. De hieronder gegeven eisen zijn de minimale eisen.

1. Besturingssysteem

Windows 2016  Standard Edition. Mét IIS, .Net Framework 3.5 en 4.0 (incl. HTTP activation feature!).

2. Hardware

• Een rack server of tower server met minimaal de volgende specificaties:
  • Intel Core i7 of hoger
  • 8 Gb RAM
  • Harddisk configuratie:  Raid 1 (mirroring), bij voorkeur met hotspare beschikbaar, minimaal 120 GB beschikbaar na installatie OS.
  • 100/1000 Mbit netwerk adapter (of 2 indien netwerk redundant wordt aangelegd)
  • 1 of meer vrije PCIe slots voor aanvullende modules (zie onder voor specificaties per configuratie)
  • Dubbele voeding (hot swappable)

Uitbreidingssloten.

• Telefonie: per voice-kaart is een vrij PCIe half size slot nodig. Overleg dit met uw adviseur aangezien er per 2019 nauwelijks meer voicekaarten verkocht worden.

3. Cliënts

De client-PC's worden gebruikt om bijv. bij Nerve Centre alarmen te starten of te bekijken (via de console). Of bij Nerve Centre wordt een client bijv. gebruikt om de aanwezigheid van personen te kunnen aanpassen (availability console). Bij andere producten van New Bridges wordt een client gebruikt voor bijv. beheer-taken. Welke eisen precies gelden kan uw adviseur u vertellen.

Algemene eisen en tips:

• Aanbevolen resolutie beeldscherm: 1280x1024 (17"/19").
  • Eventueel: touchscreen in geval van Availability console
  • Bij kritische toepassingen: zorg dat niet alleen Client, maar ook beeldscherm en netwerk tegen stroomuitval zijn beschermd door aansluiting op een UPS.
  • M.b.t. console Nerve Centre(r) (n.b.: de Silverlight console): Internet Explorer 11 of hoger met silverlight 4 en Java; Compatibiliteitsweergave moet aan staan.

4. Algemeen

Backup: Het hebben van een backup van de NerveCentre configuratie is van groot belang. NerveCentre maakt automatisch 1 maal per dag een backup op de eigen harddisk die als backup-bestand eenvoudig kan worden opgehaald door het backup-proces van de klant.

Stroomvoorziening en UPS:  Het is van groot belang dat de systemen achter een UPS worden geplaatst die bij stroomuitval het systeem draaiend kan houden én zorgt voor een betrouwbaar stroomsignaal waardoor bijv. stroompieken worden voorkomen. Bij stroompieken kan onherstelbare schade aan het gehele systeem ontstaan, evenals aan de insteekkaarten (voicehardware bijvoorbeeld) in het systeem. Deze schade valt niet onder een onderhoudsovereenkomst.

Opmerkingen m.b.t. dubbele stroomtoevoer:Indien systemen zijn uitgerust met redundante voedingen zijn 2 aansluitingen per systeem nodig. Om hier optimaal gebruik van te maken is het aan te raden deze 2 230V aansluitingen op verschillende groepen aan te sluiten. Indien er een noodstroomvoorziening aanwezig is (UPS) wordt de mate van bedrijfszekerheid vergroot door de beide aansluitingen via verschillende UPS voorzieningen aan te sluiten.